17.8.2013

tähtiä, tähtiä... ja pikkusen pitsiä

Majapuulta on tullut viimeaikoina aivan ihania neuloksia, joista monet on kotiutuneet meillekin. Kuten tämä musta tähtineulos (samaa neulosta kotiutui myös limen värisenä).

Mustasta tähtineuloksesta haaveilin pitkähköä, istuvaa ragglanhihaista peruspaitaa. No tuollaisen tein ja sitten vasta iski se todellinen visio.Onneksi nämä neulokset on ihanan leveitä ja niinpä tuollainen huputon paita ei vienyt koko kangastani.

Oli pakko rientää kangaskaapille katsomaan jäikö neulosta vielä tämän vision toteuttamiseen. Kangaspala näytti uhkaavan pieneltä, mutta rohkeasti päätin alkaa leikkaamaan, josko kaavat saisi siihen kuitenkin jotenkin sovitettua. No ei saanut, ei mitenkään päin.

Lisää kangasta en voinut tilata, koska kun visio iskee niin se pitää toteuttaa heti. Kangas riitti etu- ja takakappaleeseen ja kaulukseen, mutta hihat jäivät uupumaan. Yritin sovittaa kaikkia kaapissani olevia kankaita pariksi tähdille ja lopulta päädyin mustaan college kankaaseen, joka joustaa mukavasti. Musta college ostettu jättirätin palalaarista.

Kaavana käytin Joka tyypin kaavakirjan perus ragglanpaita, jota hieman muokkailin tarpeideni mukaan. Rakastuin tähän kaavaan tai ainakin tuohon muokattuun versioon.

Ja tällainen siitä sitten tuli


Tästä tuli mun suosikkipaitani!

Ja onneksi tähtineulos ei riittänyt hihoihin, sillä näin siitä tuli entistä kivempi. Lime pitsivetoketju on Selialta. Tuo mielestäni kivasti piristystä paitaan. Sauma on auki kainaloon asti, mutta seuraavan paidan kanssa taidan toimia toisin.Lisäksi pitsiä saisi olla myös vetoketjun toisella puolella, sillä pidän vetoketjun aina tuollalailla osin auki.

Paidan yksi miinuspuoli on taskuttomuus. Rakastan taskuja mutta jostain syystä jätän ne aina omista vaatteistani pois. Niinpä itsetehdyissä vaatteissa on välillä ulkopuolinen olo, vaikka muuten mieleisiä olisivatkin. Kai mulla on vaan niin kiire saada valmista etten ehdi tekovaiheessa taskuja ajattelemaan.


Kuvat on otettu asuntovaunullamme joten parempia kuvia en tilojen ahtauden vuoksi saanut. Hovikuvaajakin pakkasi lapsen autoon ja lähti Mammalaan, joten kuvat on peilin kautta napsittuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti