6.10.2013

Vuoritettu neuloshuppari

En ole koskaan elämässäni tehnyt yhtäkään vuorellista vaatetta.

Kun sain Pimpulan nukkumaan, sain kuningasidean koittaa vuoritetun hupparin tekoa itselle.

Kummasti kangaskaapilta osui kuitenkin käteen neulos, jota oli vain pieni pala jäljellä. Niinpä jäi äiti ilman hupparia ja vuoritusta koitettiin ensin tyttärelle.





Ei tässä hupparissa kaikki mennyt varmastikaan oppikirjojen mukaan, sillä ompelujärjestyksen ja muut kehittelin omasta päästäni ommellessa.


Mutta, nyt en edes mieti mahdollisia mokia ja miinuksia, 
vaan olen rehellisesti ylpeä itsestä ja lopputuloksesta :) 
Hyvä minä!








Itseasiassa tämän hupparin tekemiseen meni saman verran aikaa kun hupparin jossa vain huppu vuoritettu, vaikka ompelujärjestys ei ihan hallussa ollutkaan.

Sovitus kuvia saattaa ilmestyä myöhemmin, kun nyt malli on unilla (ei ehkä ihme jos kello on 2:46)

EDIT
Lisätään yksi huono sovituskuvakin.

8 kommenttia:

  1. Hieno huppari! Sehän se luovuutta ja taitoa vaatii, kun itse soveltaa eikä katso ohjetta. :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana huppari ja vau, mikä kangas. Ja ihanaa, että osaat olla tyytyväinen omaan työhösi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pidän itsekin kankaasta paljon. Se on nättiä ja ihanan tuntuista. Olen pitkään harjoitellut omien töiden vähättelemisen lopettamista ja lopulta sekin onnistuu ajoittain :)

      Poista
  3. Kivan hupparin oot tekaissut !! Saako udella millasella ompelujärjestyksellä kasasit tän? Kun itsellä samainen urakka aluillaan ja pää lyö ihan tyhjää ompelujärjestyksen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Mun ompelu järjetys on luultavasti ihan väärä, ainakin mitä nyt olen katsonut muiden ohjeita :) mutta tein niin että kokosin molemmat kappaleet kasaan ilman huppuja. Sitten ompelin hihojen resorit että sain saumat piiloon molemmin puolin. Sitten ompelin pätkän helmaa, jotta vetoketjun ompelu olisi helpompaa. Sitten vetoketju paikoilleen. Sen jälkeen ompelin huput yhteen ja sitten pääntielle huput. Lopuksi helma. Mulle tämä järjestys oli helpompi kuin se että takki ja vuori kootaan kokonaan ja sitten yhdistetään. Näin sain hupun ja vetoketjun siistimmäksi. Vaikka tiedän nyt "oikeamman" työjärjestyksen, taidan pysytellä omassani :)

      Poista
  4. Todella hieno huppari ja magee kangas! Ja oikea asenne, miinukset unholaan ja fiilikset kattoon niistä plussista <3.

    VastaaPoista