3.10.2013

Heppoja ja neiti pingviini

Mieheni sisko sai maanantaina pienen tytön. 
Olen jo etukäteen ommellut tulevalle vauvalle kuomuverhon (tai itseasiassa kaksi) ja muutamia vaatteita, mutta mitään kovin tyttömäistä en uskaltanut tehdä, sillä tapoihini kuuluu epäillä kaikkea kunnes toisin todistetaan :) tässä tapauksessa sukupuolta.

Kun tyttö viimein maailmaan saapui, päätin avata kangaskaapin ja odottelin inspiraatiota.
 Miehen sisko on kova heppafani ja heiltä kotoa löytyykin yksi hevonen ja poni, useiden lampaiden, kissojen ja koiran lisäksi. Niinpä päädyin kangasvalinnassani Majapuun mustaan kamomilla heppaan.

Kaavaksi valitsin pappatakin, koska se on niin mukava ommella :) mutta koska vaatteesta piti tulla tyttömäinen, niin pitihän sitä vähän muokata.



Tästä tuli kiva, tosin en tiedä kuinka epäkäytännollinen tuo helma sitten on. 
Kokeilin helman rypytystä pelkän diffin avulla, mutta se rypyttyi ihan liian vähän. Niinpä rypytin sen sitten ihan laskoksilla. Muutaman vähemmän niitä olisi tietty voinut tehdä, mutta onpahan kunnon prinsessa helma. Helmaan lisäsin vielä pitsin.

Paidan kiinnitys puuttuu vielä. Kuvassa kiinni nuppineulojen avulla. Toivottavasti löydän sopivat nepit pian.




Oma tyttö olisi tuon paidan halunnut, eikä käsittänyt että ei se päälle maahdu :) Onneksi aiemmin tehty heppatakki kelpasi ensihätään, mutta pakkohan se oli Pimpulallekin alkaa ompelemaan.

Päätin pitkästä aikaa applikoida. Piirsin muutamia mallikuvia ja niistä tyttö ja isi valitsi suosikkinsa. Yllättäen he valitsivat saman, joten pakkohan se oli tuo kuva valita. Ompelussa oli kommelluksi vaikka ja miten ja vetoketju pitäisi vielä korjata.

Huppu on eri langansuuntaan tarkoituksella, mutta en sitten ollut muistanut mitata tuon hupun alareunan sopivuutta paidan pääntielle, jonka seurauksena huppu oli pieni. Niinpä lisäsin vaalean suikaleen hupun laelle. Nyt hupusta tuli valtava (menee omaankin päähäni), mutta isot huput on kivoja.

Isi ja tyttö valitsivat kuvaksi siis vilkuttavan pingviinin ja tällainen siitä sitten tuli





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti